2023-10-31

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Upplevelser alla kan få erfara

Dela
Birgitta Axelsson Edström
Upplevelser alla kan få erfara

Har du upplevt detta? När en nybörjarkördeltagare plötsligt utbrister efter att ha sjungit stämsång: Jag är stolt över mig själv! Eller när den avancerade kören tittar på varandra efter att ha sjungit ett egenkonstruerat preludium a cappella för första gången och säger med leenden som sprider sig över hela ansiktena: WOW!!!


Detta är bara två exempel på hur man kan växa som människa när man får möjlighet att skapa tillsammans med andra. Den tillväxten tar man med sig ut i livet nästa dag, med ett självförtroende som säger ”Jag kan!” och värdet av det kan inte mätas i pengar i det korta perspektivet utan bara i ökad livskvalitet och självkänsla. Det är sannerligen inte ”bara”. Det är en grundförutsättning för ett hållbart samhälle med hållbara människor.


Har du upplevt det här så vet du vad jag menar. Har du inte gjort det så har du stora upplevelser framför dig. Oavsett vilken grupp du tillhör så bör du förstå hur mycket vår folkbildning betyder. Slå vakt om den! Förstör inte vår livsluft!


Birgitta Axelsson Edström

2023-10-31

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!