2021-03-15

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Ren magi

Dela
Christoffer Gustafsson
Ren magi

Jag växte upp i en liten industriort, till en början med stora svårigheter att hitta sammanhang som kändes bra för mig. I tonåren startade jag och några kompisar band och flyttade in i Bildas musikhus. Genom Bilda fick vi lokaler att väsnas i, scener att spela på, studios att spela in i, tillgång till utrustning, nätverk & kunskap. Vi fick också en metodik för vårt skapande och lärande som vi inte hade haft utan studiecirkeln.

För mig var det ren magi att vara i det där huset. Våra musikaliska upptäcktsresor, experimenterandet, nötandet, samtalen... Att hälsa på hos de andra banden och utforska deras uppsättning instrument, apparater, affischer, skivor & tidningar. Sitta på golvet och lyssna på deras musik, vara en del av deras samtal. Hur allt skilde sig från vår replokal. Det var som att varenda dörr i huset var en öppning till ett annan värld. En härlig känsla av att livet var oöverskådligt stort och att det fanns människor att utforska det med.

Christoffer Gustafsson

2021-03-15

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!