2021-04-30

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Allt roligt jag har lärt mig

Dela
Lena Dahlström
Allt roligt jag har lärt mig

Allt roligt jag har lärt mig - ja, åtminstone väldigt mycket - har jag lärt genom folkbildningen och studieförbunden. Hur skulle jag ha kunnat lära mig spela piano som barn om inte studieförbunden fanns? Pianolärarinnan som man gick hem till och som tog emot elever i vardagsrummet. Hon var ansluten till ABF om jag inte minns fel. 

Hur det var med teaterprojektet som min dotter och jag deltog i under 90-talet minns jag inte - för att driva det projektet behövdes många inblandade och säkert fanns folkbildningsmedel med i det spelet. 

När jag flera år senare tillsammans med en arbetskamrat anmälde mig till en studiecirkel i  akvarell visste jag inte att det var något som jag aldrig skulle upphöra med. Men så blev det, målning i stora eller små grupper, hela tiden med något studieförbund i bakgrunden som har kunnat skjuta till stöd eller medel när det har behövts.
Inte minst tacksamt har vi i vår "onsdagsgrupp" träffats tack vare att få låna Sensus Zoomlicens under hela pandemitiden. Många akvareller har det blivit och känslan av att kunna ses var fjortonde dag och få koll på hur alla mår är ovärderlig. Tack Sensus!

Lena Dahlström och onsdagsgruppen

Lena Dahlström

2021-04-30

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!