om initiativet #Folkbildningförmig

Vad är detta för initiativ, vem är det för och vilka står bakom?

Här berättar vi hur detta initiativ kom fram och vad som är syftet med denna plattform. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på hej@folkbildningformig.se eller genom att använda feedback-fomuläret i sidfoten.

Bakgrund

I år firar den svenska demokratin 100 år. Hela demokratins framväxt har varit tätt sammanlänkad med folkbildningen som varit instrumentellt viktig i utvecklingen av demokratin.

Samtidigt finns det i dag röster som ifrågasätter studieförbundens arbete, och hur den statsbidragsfinansierade verksamheten följs upp. I debattartiklar i media och i sociala medier har debattörer förmedlat att studieförbunden "inbjuder till bedräglig hantering av skattemedel” (betalartikel) och parallellt uppmanas politiker till att "sätta ned foten och strypa finansieringen rejält”.

#folkbildningförmig – ett initiativ för att ge perspektiv

Vi är många som inte känner igen oss i den bild som målas upp i debatten. Vår bild är att det finns utmaningar att ta itu med, men att folkbildningen är fylld av engagerade människor som organiserar sig för ett gemensamt lärande och skapande.

Vi saknade den nyanserade bilden av vad folkbildning är och vad studieförbunden gör. Med #folkbildningförmig uppmanas cirkelledare, deltagare, samarbetsparter och andra som på något sätt haft eller har en relation till folkbildningen att berätta på vilket eller vilka sätt studieförbunden bidragit till deras livsresa.

För alla studieförbund

Initiativet #folkbildningförmig kommer från Sensus studieförbund men sajten är öppen för alla oavsett vilket studieförbund dina berättelser är hämtade från. Så länge du bidrar till att berätta om vad folkbildning betytt för dig är du välkommen att dela dina goda erfarenheter.

hantering av personuppgifter

Alla uppgifter du skickar in lagras och hanteras varsamt i enlighet med Sensus dataskyddspolicy. Du kan när som helst radera din(a) berättelse(r) genom att leta upp den och klicka på länken "Ta bort berättelse".

Vi vill att varje berättelse bekräftas och knyts till en riktig mejladress, men vi publicerar inte själva mejladressen. Inte heller sprider vi eller använder mejladressen till något annat än just det.

Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome