2021-05-16

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Att växa med uppgiften

Dela
Kristina Hallén Flaa
Att växa med uppgiften

Folkbildning för mig är att växa. Det har jag upplevt själv och sett andra göra. Att lära nytt tillsammans med andra. Bryta olika perspektiv, kunskaper och erfarenheter mot varandra. Ett exempel från mitt eget liv är hur jag som ung student deltog i en studiecirkel i den förening som jag var aktiv i, för att lära mig mer om föreningen och det de arbetade för. Utifrån materialet om föreningen diskuterade vi olika frågor, lärde tillsammans och av varandra, stötte och blötte. De metoder vi använde var också viktiga för att låta alla erfarenheter och tankar komma fram.

När jag varit aktiv något år fick jag frågan om jag ville leda cirkeln för nya volontärer. Jag tvekade. Det kändes som en stor uppgift och ett stort ansvar. Vi hade ett material att följa, men det var ändå lite hisnande att tänka på att jag skulle leda samtalen och ha ansvar för gruppen. Jag och en kompis tog oss an uppgiften tillsammans. Och det gick. Och det var roligt. Nu var det vi som ledde samtalen och provade olika metoder för att samtalen skulle bli så bra som möjligt. Så förutom att jag lärde mig mer om föreningens arbete och frågor så fick jag själv utmanas och utvecklas genom att ta på mig en ledarroll. Hur vi jobbade tillsammans har varit en pusselbit för att våga ta mig an andra uppgifter längre fram. 

 

Kristina Hallén Flaa

2021-05-16

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!