2021-05-06

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Viktigt för att växa som människa

Dela
Elin Blick
Viktigt för att växa som människa

Jag läste asperger informatör mentor och det var en utbildning som gick ut på att lära sig  föreläsa om asperger, vara mentor åt en person med asperger, samt att lära sig mycket om diagnosen och personlig utveckling och vad den innebar för just en själv samt socialt företagande. Alla som gick utbildningen hade egen diagnos  Det var en tuff tid då för jag var precis nydignostiserad och var inte nöjd med den hjälp jag fått från psykiatrin,. Här fick jag till stor del det stödet jag behövde för att komma vidare med livet.Hade varit deprimerad under långt tid innan jag tillslut fick min diagnos, så den betydde oerhört mycket. Utbildningen  tog mig ut på en jättespännande resa som förändrade mig något kolossalt 

Jag hade aldrig velat vara utan den resan i min personliga utveckling.  Förmodligen hade jag inte varit den jag är idag utan min tid på folkhögskolan, här fick jag verktyg för att kunna leva ett bra liv trots mina diagnoser. Här fanns det människor som trodde på mig och tog mig på allvar. Du tilläts också göra fel och misstag och men att det inte gjorde dig till en dålig människa för det. Väldigt skönt att få vara den du är och växa jättemycket som människa. Folkbildning för mig är att kunna växa och utvecklas i mötet med andra, trots de ryggsäckar vi bär med oss i livet. Tror alla människor behöver det mer eller mindre.

 

Elin Blick

2021-05-06

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!