2021-05-06

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Långrådna Kultur - Bli Människa

Dela
Kajsa - Kulturproducent Körledare
Långrådna Kultur - Bli Människa

Det praktiska 


För mig betyder folkbildning liv och möjligheter i hela vårt land, från norr till söder, inte bara centrerat till städer . 

Som universitetsutbildad folkbildare är jag stolt att vara en av dem som skapar möjligheter på landet genom mitt kulturcentrum Långrådna Kultur. 

Här erbjuder jag kurser, workshops och konserter , allt av egen kraft och genom mitt eget arbete. Driver hela verksamheten själv, från att kontakta lärare o artister, boka, marknadsföra, sälja biljetter, undervisa, planera, leda, komponera körmusik, bokföra och städa... 

Men ibland behöver jag hjälp och då finns studieförbund där och stöttar. Genom att stå för stim-licens eller en lokalkostnad t.ex. Vilket gör stor skillnad för en enskild kulturarbetare.

 

Det dyrbara - människan 

Men för mig är framför allt folkbildning ett tecken på vårt lands BILDNING! Detta är en av få saker jag är odelat stolt  över i Sverige. 
Folkhögskolor har gett mig mest av all utbildning jag gått och jag driver nu helt min egen verksamhet som affärskvinna inom kultur med stor styrka. 

Vill vi ha kreativa starka fria självständiga människor i vårt land så är folkbildning vägen. Och det vill vi väl?! 

Vi ska vara stolta över denna kraft som är unik för Sverige och Norden. Om vi ska värna om något svenskt så är det detta. Fria starka modiga varma folkbildningen som möjliggör så mycket utveckling och framgång. 

Tack för folkbildning säger jag . Alla som kan ta chansen och gå på folkhögskola och bli något på riktigt, ända inifrån och ut! Bli människa! 

stolt folkbildare 

Kajsa Norrby 

Kajsa - Kulturproducent Körledare

2021-05-06

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!