2021-05-25

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Körsång och Helande Cirkeldans.

Dela
Anna-Christin Martinson
Körsång och Helande Cirkeldans.

Jag är dansledare och har i många år arrangerat Helande Cirkeldans i samarbete med Sensus/Malmö. Längre tillbaka i tiden i ännu flera år har jag som körledare/organist i Svenska kyrkan arrangerat konserter och lett körsång i samarbete med Sensus/Helsingborg.

  Från denna horisont har detta samarbete varit en stor trygghetsfaktor. Det har gällt försäkringar för deltagarna, bidrag till medverkande artister, reklam m.m.

 Även som elev har jag haft glädje av Sensus verksamhet. Igår kom jag hem från en sång- och danshelg på Visingsö i regi av Sensus Östergötland. Marie-Louise von Malmborg och Eva Cederblad var ledare, och det var underbart härligt inspirerande på så många plan.

  I Malmö finns sedan många år en blomstrande dansverksamhet med Pia Lamberth som ledargestalt. Där är jag stamgäst, där fick jag den undervisning som ledde till mitt dansledardiplom, där har jag kunnat delta i dansarrangemang med gästlärare från andra länder. Allt oerhört givande och berikande - det har gett mitt liv en högre livskvalité.

  Några år gick jag på ikon-måleri i Medborgarskolans regi med Anita Granqvist som ledare. Det hade knappt varit möjligt för mig i fristående regi. Ikon-måleriet ledde mig in i en ny konstsfär, in i en ny färgvärld och ett nytt hantverk. Det var mycket spännande och inspirerande.

  Längre tillbaka i tiden har jag också deltagit i dans m.m.  med olika studieförbund, men det får smälta samman i slutsatsen att folkbildning via studieförbunden har varit oerhört berikande för mig - några  ledord får vara Inspiration, Glädje, Vidgade Kunskaper och Människomöten

Anna-Christin Martinson

2021-05-25

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!