2021-05-07

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Konstutställningar och folkbildning

Dela
Thordeman
Konstutställningar och folkbildning

Jag har under många år valt att jobba som frilansande utställningsproducent. När det gäller de konstutställningar jag valt att producera så har jag haft folkbildningstanken i bakhuvudet. 
Min fösta utställning handlade om ung konst från New York. Utställning visades på fyra museer i Sverige och ett i Finland. Den andra handlade om en utsatt grupp av det amerikanska folket, mentalsjuka, udda, enslingar med flera: Outsiders. Att alla skulle kunna se att alla kan skapa god konst. Den visades i Danmark, på Island, Finland Schweiz och på fem platser i Sverige och pågick under fyra år. Jag jobbade med konstnären Alfredo Jaar i Stockholm under kulturhuvudstadsåret 1998 i ett projekt som hette gåva - ett konstverk som delades ut som en låda som förvandlades till en sparbössa till förmån för Läkare utan gränser (i samarbete med Svenska Kyrkans kulturråd).  Under 1994 jobbade jag med samma konstnär och fyra till i Malmö i en utomhusutställning med namnet Artownaround där många av konstnärerna också jobbade med diskriminering, Rwanda, uteliggare/utsatthet med mera. 
Jag o min fd sambo jobbade med att etablera chokladfabriken/Mazzettihuset i Malmö (och jag med konsten). Vi drev även ett galleri och folkbildningstanken tillgängligheten fanns alltid i bakhuvudet. Folkbildningstanken är nästan som en instinkt. På gott och ont. 

Thord

Thordeman

2021-05-07

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!