2021-05-24

#FOLKBILDNINGFÖRMIG

Folkbildning ger perspektiv och utvecklar samhället

Dela
Ylva Löwenborg
Folkbildning ger perspektiv och utvecklar samhället

För mig innebär folkbildning möten mellan människor och samtal som ger perspektiv. Inom folkbildningen får människor chans att växa och utvecklas. Men folkbildningen är så mycket större än de enskilda mötena.

Folkbildningen skapar ett demokratiskt kitt och bidrar till delaktighet, engagemang och samhällsutveckling. Till Sveriges unikt starka samhällstillit har folkbildningen bidragit. Folkbildning skapar också "liv mellan husen". Utan folkbildningen skulle vårt samhälle vara tomt, tyst och tråkigt. Vi skulle ha mindre musik, skapande och lärande. 

Folkbildningen är också genom sitt stöd till andra föreningar i civilsamhället en viktig motor och förutsättning för mer engagemang och delaktighet i samhällslivet. Många är också de personer som stärkt sin kompetens genom folkbildningen och via insatserna på folkhögskolan eller studieförbundet fått arbete eller gått vidare till högre studier.

Jag har haft förmånen att dels arbetat i ett studieförbund, dels varit förtroendevald inom folkbildningen och också själv deltagit i studiecirklar. Alla dessa samtal och möten har berikat mig, förändrat mig och tagit med mig på en livslång bildningsresa. Tack folkbildningen ❤️

Ylva Löwenborg 

Ylva Löwenborg

2021-05-24

Ta bort berättelseRapportera

Du använder en gammal webbläsare

Du använder en äldre version av Internet Explorer som denna webbplats inte är anpassad för. Du behöver använda Chrome, Safari eller annan modern webbläsare.

Med knappen nedan kan du ladda ned och installera Google Chrome.
Ladda ned Chome
Feedback – lämna synpunkter på sajten
Har du feedback eller frågor?

Denna sajt är skapad av Sensus studieförbund i syfte att samla alla de folkbildningsberättelser vi vet finns i Sverige.

Har du tips, råd, feedback eller stött på problem med sajten? Hör gärna av dig till oss via formuläret!

Tack!

Vi uppskattar att du tog dig tid. Även om vi inte hinner återkoppla till alla som skriver så läser vi allt.

Ajdå, något gick fel. Prova igen!